Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Puiul cu mazare si morcovi in sos de smantana este o mancare delicioasa, usor de pregatit, perfecta pentru o masa echilibrata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Ingrediente

  • Reteta lui Olivier
  • 2 piepti de pui
  • 1 conserva de amestec de mazare si morcovi (500 g)
  • 200 g smantana
  • 1 cub de zahar (1 lingurita de zahar)
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti puiul la prajit in unt. Trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs pentru ca untul va fi folosit la sos.

Conserva de morcovi si mazarea puneti-o la incalzit intr-o alta cratita. Adaugati putin unt (15 g) si un cub de zahar (sau o lingurita de zahar).

Retrageti cratita de pe foc cand mazarea este fiarta sau amestecul este destul de fierbinte. Strecurati legumele.

In momentul in care puiul este gata, scoateti-i pe o farfurie si separat, intr-o cana, puneti untul ramas. Puneti la incalzit smantana si adaugati untul din cana. Amestecati timp de 2-3 minute. Sosul este gata.

Reteta Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro


Serviti puiul si legumele acoperite cu sos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc