Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Puiul cu mazare si morcovi in sos de smantana este o mancare delicioasa, usor de pregatit, perfecta pentru o masa echilibrata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Ingrediente

  • Reteta lui Olivier
  • 2 piepti de pui
  • 1 conserva de amestec de mazare si morcovi (500 g)
  • 200 g smantana
  • 1 cub de zahar (1 lingurita de zahar)
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti puiul la prajit in unt. Trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs pentru ca untul va fi folosit la sos.

Conserva de morcovi si mazarea puneti-o la incalzit intr-o alta cratita. Adaugati putin unt (15 g) si un cub de zahar (sau o lingurita de zahar).

Retrageti cratita de pe foc cand mazarea este fiarta sau amestecul este destul de fierbinte. Strecurati legumele.

In momentul in care puiul este gata, scoateti-i pe o farfurie si separat, intr-o cana, puneti untul ramas. Puneti la incalzit smantana si adaugati untul din cana. Amestecati timp de 2-3 minute. Sosul este gata.

Reteta Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro


Serviti puiul si legumele acoperite cu sos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci