Pui cu mazare verde si marar

Pentru pui cu mazare verde si marar puiul curatit se spala in mai multe ape si se taie in sase sau opt bucati potrivite. Se infierbanta untul si se prajesc usor bucatile de pui.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 750 g mazare boabe
  • verde
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingurita marar verde
  • tocat.

Mod de preparare

Pentru pui cu mazare verde si marar puiul curatit se spala in mai multe ape si se taie in sase sau opt bucati potrivite. Se infierbanta untul si se prajesc usor bucatile de pui bine scurse de apa. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa se ingalbeneasca frumos pe toate partile. Se adauga faina si cand si aceasta este putin ingalbenita, se pun 2 — 3  linguri de apa si mazarea boabe. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Cand mazarea este pe jumatate fiarta, se pun sarea si zaharul. Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de apa. Cand este aproape gata, la puiul cu mazare verde se pune marar verde tocat fin.


Puiul cu mazare verde si marar se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori