Pui cu sos de lamaie

1. Se spala puiul, se sterge si se taie in 8; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu 1/2 din cantitatea de verdeata, mustar, sare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingura mustar
  • 70 ml suc de lamaie
  • 130 ml ulei de masline
  • 50 ml de vin alb
  • 4 foi de dafin
  • 100 gr masline
  • 1 lamaie
  • 150 ml supa

Mod de preparare

1. Se spala puiul, se sterge si se taie in 8; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu 1/2 din cantitatea de verdeata, mustar, sare, piper, suc de lamaie, 100 ml ulei si vin. Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa se marineze 8 ore.

2. Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se scurge carnea si se sterge; se prajeste in ulei. Se adauga foaia de dafin si se coace 15 min; se intoarce si se adauga marinata si se coace inca 15 min, stropindu-se carnea cu sos. Se adauga maslinele taiate; se presara verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci