Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptor

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 portii) ECHIVALENT 1 cupa = aproximativ 250 g
  • 6 jumatati de piept de pui (far os sau piele)
  • batut ca pentru snitele
  • faina pentru a trece carnea prin ea
  • sare
  • piper
  • aproximativ 1/2 l supa de pui (15 oz chicken broth)
  • 1 sticluta de pickled cherry peppers (sau gogosari murati) fara seminte si taiati in bucaturi (taiati sa fie cam 1 cupa)
  • putin vin (cam 1/4 cupa)

Mod de preparare

Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea si se scutura de excesul de faina. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita (dar nu cu teflon, pentru ca microbucatile ce se aduna pe fundul cratitei se vor folosi mai tirziu). Se rumeneste putin carnea pe ambele parti (dar atentie sa nu se arda). Pe cum se termina carnea, se aseaza pe un platou cald si se pastreaza caldute. Cind toata carnea s-a terminat, se aseaza in tava intr-un singur strat. Peste ele si intre ele se pun bucatile de muraturi, iar deasupra se toarna un sos facut in cratita unde s-a fript carnea in felul urmator. In cratita fierbinte inca, se toarna putin vin si cu o lingura de lemn se desprinde de fundul tigaii fiecare bucatica ce s-a prins (acolo s-a adunat multa aroma din pui) si cind incepe sa scada se toarna in tava peste pui cu putina supa, sa acopere aproape carnea. Se coace la foc potrivit inca 20 minute sau pina carnea este ("fork tender") frageda si furculita intra usor in ea.
Se serveste cu sosul in care a fost gatit. Cartofi piure merg grozav cu aceasta mincare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Bucataras.RO

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Tort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!