Curatam si spalam morcovii, telina, patrunjelul. Patrunjelul il tocam grob, morcovii si telina le feliem foarte subtire. Le amestecam cu 1-2 lingur
Curatam si spalam morcovii, telina, patrunjelul.
Patrunjelul il tocam grob, morcovii si telina le feliem foarte subtire.
Le amestecam cu 1-2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia si zeama de lamiie. Umplem puiul.
Eu l-am "sigilat" cu 3 ace din inox, pentru rulade.
L-am condimentat si l-am pus in vasul termorezistent, in vin.
Am turnat ceva ulei de masline peste pui si l-am dat in cuptor timp de aproape 2 ore.
Cind a inceput a se rumeni, am acoperit vasul cu folie de aluminiu.
Spre sfirsit am indepartat folia si am mai lasat putin la rumenit.
Din vin si sucul lasat de pui si legume, a iesit un sos excelent!
Se serveste cu cartofi piure si legumele din pui.
Pofta buna!
Reteta Pui/gaina umplut cu morcovi si telina a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu pui gasiti aici:
Pui umplut cu orez aromat,
Pui umplut la sare,
Pui umplut cu pastrama

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii