Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se
Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cit mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei.
Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcindu-se de 1, 2 ori de pe o parte pe cealalta.
Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.
Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri si cu vin alb
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteO reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa
Ciorba de vacuta Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...
Crap la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii