Daca iti doresti sa incerci o mancare italiana delicioasa cu carne de pui, puiul parmigiana este ceea ce iti recomand.
Pieptul de pui l-am taiat felii si il batem putin cu ciocanul,
Eu am pus intr-un vas 100 ml vin, sare,piper, busuioc, si am dat la frigider 30 min
Pregatim 3 farfurii in care vom pune faina, pesmetul amestecat cu sare si piper, ouale batute cu furculita.
Trecem fiecare bucata prin faina (scuturam surplusul), prin ouale batute si pesmet (pe ambele parti avand grija sa se lipeasca pe toata suprafata carnii)
Le prajim in uleiul incalzit pe ambele parti, le scoatem pe un servetel absorbant,
Sosul de rosii, calim ceapa in putin ulei incalzit, adaugam pasta de tomate si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care adaugam rosiile (pisate in blender cu busuiocul si usturoiul) potrivim de sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana scade si devine mai grosut.
In tava termorezistenta adaugam sosul de rosii(din care am oprit putin) adaugam snitele de pui, deasupra sos de rosii (care l-am oprit) si deasupra branza rasa (parmezan mai degraba).
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce puiul se rumeste frumos,
Sermin puiul parmigiana cald.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii