Pulpa de berbec cu sos vanatoresc

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 1
  • 2 kg
  • apa - 800 ml
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • otet - 25 ml
  • usturoi - 25 g
  • zahar - 5 g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 34 frunze
  • macaroane - 200 g
  • smantana - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Carnea se dezoseaza, se spala, se impaneaza cu usturoi si 25 g morcovi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Macaroanele se rup, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Zaharul se caramelizeaza. Carnea impanata se frige la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, mustar, sare, otet, 800 ml apa fiarta si foile de dafin. Se adauga carnea fripta si se fierb cca 30 minute. Carnea se scoate si se taie in 10 bucati. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga zaharul caramelizat, smantana si se mai fierb 5 minute.

Pulpa de berbec cu sos vanatoresc se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci