Mancaruri cu carne

Reteta Pulpa de cerb intepata cu prune

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune. Amestecam mierea ramasa cu vin

ingrediente

   1 kg pulpa de cerb
   150 g prune uscate
   5 dl miere poliflora
   3 dl vin rosu
   20 g mustar
   1 ou
   sare
   piper macinat
   rozmarin
   migdale
   cartofi
pentru sos:
   Â 
   5 pumni de petale de trandafiri
   2 linguri de zahar
   zeama de la 1/2 lamaie
   3 dl vin rosu

mod de preparare

Se taie prunele uscate in felii subtiri si inmuiem, peste noapte, in miere poliflora. Impungem pulpa cu aceste prune. Amestecam mierea ramasa cu vin rosu si mustarul, apoi le fierbem impreuna. Apoi maturam pulpa in saramura, timp de 2 zile. Dupa care, condimentam carnea si prajim aprox. 40 minute, stropind cu saramura. Pentru sos, intai, inmuiem 3 pumni de petale de trandafiri in 5 dl de apa fiarta, timp de 2 ore. Zeama scursa se amesteca cu zahar, zeama de lamaie, petalele de trandafiri ramase, apoi le fiebem pana ajungem la consistenta unui gem. Apoi adaugam vinul rosu si petalele de trandafiri taiate.


Se fierb carfofii, se zdrobesc, adaugam oua, sare, piper, nucsoara, formam bilute si dam prin migdale feliate.
Alte retete culinare recomandate
Incearca si Clatite brasovene cu ficatei si ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de cerb intepata cu prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.