Pulpa de porc cu chimen la cuptor

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 1 lingurita chimen
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, se toarna 2 — 3 linguri de apa si se presara cu putin chimen. Se pune la cuptor, la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu zeama din tava. Daca aceasta scade, se mai adauga o lingura sau doua de apa. Nu se pune untura la fript, carnea de porc fiind grasa. Trebuie bine fripta, altfel se digera greu. Se tine la cuptor cam doua ore si jumatate. Se taie felii.
Cand purcelul este tanar, se pune la fript cu soriciul, acesta crestandu-se in forma de patrate mici, cu un cutit ascutit. Daca in timpul friptului soriciul se rumeneste prea tare, se acopera cu o hartie alba. Cand friptura este gata, inainte de a o taia, se desprind cu un cutit patratele de sorici   rumenite. Se asaza pe aceeasi farfurie cu fripura taiata felii.


Pulpa de porc cu chimen la cuptor se serveste cu sosul din tava, curatit de grasime si strecurat, si cu cartofi prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci