Pulpe de pui cu castane

Este o reteta mai deosebita, dar foarte gustoasa. Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului cand castanele snt numai bune de consumat

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu castane

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei galben
  • 150 gr castane coapte si decojite
  • sos de soia
  • pudra ghimbir
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine. Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia, putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit. Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa, pe toata suprafata.

Le-am lasat deoparte.

  Intr-o tigaie, pe foc mic, am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata, am lasat la calit 2 minute. Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui. Lasam la foc mic pentru 5 minute, dupa care am adaugat vinul alb.

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte, decojite si taiate si rosia taiata cuburi.

Am mai lasat la foc pentru 10 minute.

Serviti cu piure de cartofi.

Castanele le-am copt cu o seara inainte. Inainte sa le pun in tava, le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa, la inmuiat, am schimbat apa si le-am mai lasat sa mai stea cam 10 minute. Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si cu grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade C, pentru 30 minute. In acest timp, le-am mai scuturat din cand in cand. Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele. Stau cu castronul cu castane coapte in brate, desfac si mananc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Mancare de miel cu cartofi si menta
Bucataras.RO

Mancare de miel cu cartofi si menta

Este un fel de mancare delicios pentru iubitorii de carne de miel. Pentru a simti savoarea carnii secretul este sa folositi...

Mancare de miel cu cartofi si menta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola