Ragut din carne de pui

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 300 g/200 g
  • carne de pui - 1 kg
  • ceapa - 300 g
  • ulei - 150 ml
  • pasta de tomate - 100 g
  • morcovi - 200 g
  • mazare conserva - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 300g/200g
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojeasc si se taie felii. Bucatile de pui se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga boia, pasta de tomate, sare si se fierbe cca 5 minute. Sosul format se toarna peste carne si se fierb impreuna cca 5 minute. Morcovii se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras si se continua inabusirea inca 5 minute, apoi se adauga la carne impreuna cu fasolea, mazarea, rosiile, piperul, jumatatea de cub MAGGI si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Ragutul din carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise