Rasol de vaca cu cartofi si zarzavat

Pentru rasol de vaca cu cartofi si zarzavat, carnea cea mai gustoasa este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Se pune carnea la fiert intr-o oala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg carne
  • zarzavat de supa
  • 6 cartofi mijlocii
  • 1/4 varza
  • 4 l apa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru rasol de vaca cu cartofi si zarzavat, carnea cea mai gustoasa este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada. Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa clocotita si se spumueste de cate ori se ridica spuma. Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba trei ore la foc potrivit. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga in supa cartofii curatiti si taiati in doua si 2 — 3 bucati de varza care a fost mai inainte fiarta pe jumatate in apa. Cartofii nu trebuie lasati sa fiarba prea mult, pentru a nu se sfarama. Se asaza rasolul de vaca pe farfurie, se pun imprejur cartofii, varza si morcovii din supa, taiati felii.


Rasolul de vaca se serveste cu sos de hrean si muraturi sau salata de sfecla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci