Explozie de culoare si gust!!
Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,lipit' cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarelul din mijloc, cel cu verdeata.
Se sareaza, se condimenteaza si se pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.
Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare, o lingura ulei, 2 catei de usturoi, ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline; la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinand 3 paste cremoase.
In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunarel, punem pasta de sfecla rosie si la fel ,un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.
Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tava mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu Secretul Gustului Legume, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi; acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tava yena cu capac) si dam la cuptor cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumeneasca frumos. Se scoate pieptul afara, taiem si scoatem ata de bucatarie, indepartam scobitorile si punem deasupra felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute. Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsRetete de post economice
Desert placinta pufoasa cu mere de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii