Rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • orez - 100 g
  • mazare conserva - 150 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • smantana - 100 g
  • apa - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 50 g
  • unt - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie marunt). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Mazarea se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga vin, sare, piper, 200 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit timp de cca 10 minute. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ciuperci, patrunjel verde si ou. Cu aceasta compozitie se umplu rulourile; capetele se trec prin faina si se frig la cuptor pe ambele parti (intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa). in 25 g unt incalzit se adauga 25 g faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, cubul MAGGI, 500 ml apa si se amesteca continuu. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Ruloul de vitel umplut cu ciuperci si orez se serveste cald, cu mazare soté, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci