Salata cu pui incoronat

Puiul incoronat este o reteta clasica britanica, conceputa in 1952 pentru regina Elizabeta I. este o reteta perfecta pentru puiul gatit ramas, o salata revigoranta cu fructe uscate si maioneza.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata cu pui incoronat

Ingrediente

  • 75g caise uscate
  • 75g stafide
  • 5lg iaurt gras grecesc
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1lg de pasta de curry
  • 3buc. piept de pui gatit (la gratar)
  • piper negru
  • frunze de salata
  •  
  •  

Mod de preparare

Pune caisele si stafidele uscate intr-un bol si adauga iaurtul (sau maioneza daca preferi), sucul si pulpa de la o jumatate de lamaie, pasta de curry (sau praf) si pieptul de pui gatit. Asezoneaza cu piper negru dupa gust si pastreaza la frigider pana cand doresti sa o servesti.

 

 


Puiul incoronat se serveste pe pat de frunze proaspete de salata, mai poate fi folosit si pt sandwichuri, sau umplutura pentru niste cartofi la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc