Sarmale

Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, orez, ardei, rosii, ceapa, bulion, ulei, cimbru, marar, varza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmale

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • amestec de vita si porc
  • 1 cana orez spalat
  • 2 ardei grasi tocati
  • 1-2 rosii mari macinate
  • 1 ceapa mare macinata
  • 200 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • varza murata
  • cimbru
  • marar

Mod de preparare

Despre reteta de sarmale chiar se poate spune: cate bordeie atatea obiceie. Se amesteca ingredientele cu ulei, bulion, sare si piper. Amestecul rezultat se impacheteaza in foi de varza murata.

Se ia o oala si se aseaza pe fundul acesteia varza murata tocata, ciolan afumat (sau kaizer), cimbru, marar si peste acestea se pun sarmalele.

Se toarna apa fierbinte, se acopera si sarmalele se pun apoi la cuptor.


Pot fi servite cu ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc