Sarmale cu foi de vita

Pentru sarmalele in foi de vita se oparesc frunzele si se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varza, de preferinta din carne de miel sau de vitel.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g foi de vita
  • o ceasca de smantana sau
  • de iaurt
  • 1 varza mare sau
  • 2 mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 felie paine
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 100 g untura
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • 1 crenguta mica de cimbru
  • 1 ardei gras
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1l bors.

Mod de preparare

Pentru sarmalele in foi de vita se oparesc frunzele si se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varza, de preferinta din carne de miel sau de vitel. Se asaza in cratita, se adauga untura si putina apa si se lasa sa fiarba incet pe masina. Cand sunt aproape gata, se toama 2 — 3 linguri de bors amestecat cu putin bulion de rosii, se potrivesc de sare si se dau o jumatate de ora la cuptor (borsul nu se pune de la inceput, deoarece intareste frunzele de vita care devin neplacute la mancat).


Sarmalele in foi de vita se servesc la masa cu smantana sau cu iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci