Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac

Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea mui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel sau miel
  • 3 cepe
  • 1 cescuta orez
  • 1 felie franzela
  • sare
  • verdeata
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 l bors
  • foi de vita
  • stevie sau spanac

Mod de preparare

Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea muiata in lapte, sare, verdeata si se fac sarmalute cit mai mici. Se asaza in cratita rinduri, se umple cu zeama in care s-au oparit foile. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind sint aproape fierte se toarna deasupra borsul. Iar cind sint bine fierte se toarna pe deasupra trei sferturi din paharul cu smintina amestecat cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca foarte bine si se servesc cu restul de smintina Borsul se toarna dupa ce sarmalutele sint fierte mai intii cu apa, ca sa nu se intareasca frunza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci