Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea mui

ingrediente

   1/2 kg carne de vitel sau miel
   3 cepe
   1 cescuta orez
   1 felie franzela
   sare
   verdeata
   1 pahar smintina
   1 lingurita faina
   1/2 l bors
   foi de vita
   stevie sau spanac

mod de preparare

Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea muiata in lapte, sare, verdeata si se fac sarmalute cit mai mici. Se asaza in cratita rinduri, se umple cu zeama in care s-au oparit foile. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind sint aproape fierte se toarna deasupra borsul. Iar cind sint bine fierte se toarna pe deasupra trei sferturi din paharul cu smintina amestecat cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca foarte bine si se servesc cu restul de smintina Borsul se toarna dupa ce sarmalutele sint fierte mai intii cu apa, ca sa nu se intareasca frunza.
Incearca si Fesenjan-tocanita persana cu rodii
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite