Snitel cu sos de legume

Se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din no

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500-600 gr. pulpa de porc sau 6 cotlete fara os
  • 1 dl ulei
  • sare
  • piper; pentru sos: 1 buc. morcov mic
  • 1/2 buc. telina
  • 1/2 buc. ardei gras
  • 2 buc. rosii
  • 1 buc. ceapa mica
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri unt
  • cimbru

Mod de preparare

Se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Cind sosul a scazut destul, se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun in cuptor si se stropesc din cind in cind cu vin. Cind snitelele sint aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute, apoi se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata.
Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci