Mancaruri cu carne

Reteta Sote de ficat cu ceapa si rosti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste

ingrediente

   500 g ficat de pui
   un paharut de coniac
   niste piper proaspat
   o ceapa sanatoasa
   o lingura de ulei
   un ou
   o lingura de faina
   putina sare si putin pipe
   o lingurita de patrunjel tocat

mod de preparare

Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput:


Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas si se lasa la hodina un sfert de ceas, cu un paharut de coniac din cel bun si niste piper proaspat rasnit. O ceapa sanatoasa si maricica se curata de coaja si se taie-n bucati nu mici, ci maricele. Se pun si ficatul si ceapa in aceeasi tigaie, cu o lingura de ulei. Tigaia se pune pe foc mic si se tine acolo mai bine de un sfert de ceasa, sa lase ceapa dulceturile din ea, sa se inmoaie si sa faca sos bun in jurul ficatului. Sare puteti adauga la final, si, sa va spun drept, puteti pune si o ceasca de apa calda peste ficat dupa ce s-a inmuiat ceapa nitel.


intre timp (adica in timpul in care ficatul e pe foc), curatati un cartof zdravan (hai sa zicem ca pot fi doi, o jumatate de kilogram pe masurate) si-l dati prin razatoare apoi il amestecati cu un ou, o lingura de faina, putina sare si putin piper si o lingurita de patrunjel tocat. Faceti din amestecul acesta niste chiftele turtite pe care le rumeniti fain-frumos pe o parte si pe alta, in putin ulei incins.
Daca langa mancarea asta aveti o felie de paine HapiHap (fie ea si prajita) pe care sa o mai trageti prin sosul de ceapa la urma, grozav de tare o sa va placa. Alte retete culinare recomandate
Incearca si Creier prajit
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficat cu ceapa si rosti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.