Mancaruri cu carne

Reteta Stir fry cu legume si carne de porc

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Stir fry cu legume si carne de porc este o reteta chinezeasca cu carne de porc foarte indragita. Pentru a pregati aceasta reteta cu carne, va trebuie 500 g carne de porc.

ingrediente

   1 dovlecel
   1 ardei gras rosu
   1 ardei gras verde
   1 morcov
   5-6 ciuperci
   100 g fasole verde
   300-400 g carne de porc
   2-3 linguri ulei
   1-2 linguri sos de soia
   sare
   piper
   scortisoara
   cimbru verde.

mod de preparare

Stir fry este un termen generic folosit pentru a descrie o tehnica de gatire din bucataria chinezeasca, ce se refera la prajirea rapida si amestecul continuu al ingredientelor. In componenta stir fry, pot intra numai legume sau legume in amestec cu diverse tipuri de carne. Pentru o gatire uniforma, rapida si estetica, toate ingredientele folosite, trebuie sa fie taiate in bucati aproximativ egale. Prajirea trebuie facuta in foarte putin ulei si la foc iute, pentru a avea ca rezultat o mancare cu ingrediente crocante, care si-au pastrat culoarea, aromele si calitatile nutritive. Stir fry se prepara de obicei in wok, aceasta tigaie permitand amestecul prin aruncare si rasturnare, datorita formei sale concav curbata. Dar se poate prepara si intr-o tigaie normala, antiaderenta, din teflon, amestecand continuu cu o paleta.




Stir fry cu legume si carne de porc este o reteta chinezeasca cu carne de porc foarte indragita.




Legumele se spala, se curata si se taie in fasii mai lungi sau in felii subtiri. Pastaile de fasole se lasa intregi.
Carnea se taie in bucati mai mici, se amesteca cu sos de soia, sare, piper, scortisoara si se lasa la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Carnea se prajeste apoi in ulei pana se rumeste pe toate partile. Se scoate si se lasa deoparte, acoperita cu folie de aluminiu, pentru a se pastra calda. In tigaie se adauga legumele si se calesc timp de 10-15 minute, la foc iute, amestecand continuu. Se pune inapoi in tigaie si carnea, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru verde, se mai amesteca de cate ori si se opreste focul.


Stir fry cu legume si carne de porc se serveste imediat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tigaie wok Vitesse de la Kitchenshop.

Incearca si Medalioane cu fasole verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Stir fry cu legume si carne de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.