Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš) este o reteta de tocanita cu carne foarte populara in Croatia.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš )

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat si fara piele
  • 7- 8 rosii mari si coapte
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 200 g ciuperci feliate
  • 1 lingurita faina
  • piper negru macinat
  • boia de ardei
  • Vegeta Podravka Gust de gaina
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300 g paste

Mod de preparare

Este o reteta populara in Croatia !

Pieptul de pui se taie felii, ceapa, rosiile si ardeiul capia se toaca / taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate, iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat, boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat, boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa, acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele aldente, le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul si formam un sos.


Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci