Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniil
Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniilor din ea si vinului care o imbraca in haina parfumata inca de la inceput. Sau, ma rog, aproape de inceput, pentru ca lucrurile nu-s chiar atat de simple. Nu vreau sa se sperie nimeni, de aceea revin repede asupra afirmatiei legate de simplitate si spun asa:
Mai intai toci o ceapa mare si zdrobesti doi catei de usturoi. Ii azvarli intr-o oala cu o cana de arpagic murat si o lingura de ulei de masline. Pui oala pe foc mic-mic si lasi sa se inmoaie cele dintr-insa. Pui cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si ai grija sa nu se arda ceapa. In sosul format, pui cateva bucati de carne de vitel, cu os cu tot. Poate fi piept ori poate fi ceafa frageda, dar musai sa aiba os, ca doar de acolo vin gusturile bune, intense. Peste carne torni doua-trei gaturi de vin rosu apoi pui capacul pe oala. Dupa alt sfert de ceas torni o cana de apa si lasi pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, pui o cana mare de rosii zdrobite si o lingura de boia, doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si niste piper, cam dupa gust. Pui capacul la loc, dat intr-o parte si lasi sa scada incetut un ceas de vreme.
Pui apoi doua-trei felii de paine HapiHap intr-o farfurie si cladesti peste ele bucati de carne. Apoi torni doua-trei linguri de sos. Si gata. Sa vezi de nu te lingi pe degete, oricat de condamnabil ar fi lucrul asta.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii