Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniil
Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniilor din ea si vinului care o imbraca in haina parfumata inca de la inceput. Sau, ma rog, aproape de inceput, pentru ca lucrurile nu-s chiar atat de simple. Nu vreau sa se sperie nimeni, de aceea revin repede asupra afirmatiei legate de simplitate si spun asa:
Mai intai toci o ceapa mare si zdrobesti doi catei de usturoi. Ii azvarli intr-o oala cu o cana de arpagic murat si o lingura de ulei de masline. Pui oala pe foc mic-mic si lasi sa se inmoaie cele dintr-insa. Pui cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si ai grija sa nu se arda ceapa. In sosul format, pui cateva bucati de carne de vitel, cu os cu tot. Poate fi piept ori poate fi ceafa frageda, dar musai sa aiba os, ca doar de acolo vin gusturile bune, intense. Peste carne torni doua-trei gaturi de vin rosu apoi pui capacul pe oala. Dupa alt sfert de ceas torni o cana de apa si lasi pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, pui o cana mare de rosii zdrobite si o lingura de boia, doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si niste piper, cam dupa gust. Pui capacul la loc, dat intr-o parte si lasi sa scada incetut un ceas de vreme.
Pui apoi doua-trei felii de paine HapiHap intr-o farfurie si cladesti peste ele bucati de carne. Apoi torni doua-trei linguri de sos. Si gata. Sa vezi de nu te lingi pe degete, oricat de condamnabil ar fi lucrul asta.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatO prajitura foarte buna asemanatoare cu cheesecake-ul american! M-am indragostit de ea de cum am vazut-o si am tot cautat pe...
Tarte alsacienneIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii