Tocanita de berbec

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 cepe
  • 1 lingurita piper
  • apa
  • 6 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura tarhon
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verdeturile tocate, sare si piper. Se adauga apoi apa si se pune la fiert, acoperit cu un capac, la foc mic, in cuptor. Dupa ce a fiert, se scot bucatile de carne, iar ceapa si cartofii fierti se trec prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii. Se obtine un piure la care se adauga putina supa. Se pun bucati de cartofi in sos, se fierb putin ca sa ramana intregi si se iau de pe foc.


Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

Alte retete:

Tocanita de pui

Bors de peste

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc