Tocanita de miel

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se sti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de miel
  • 4 linguri de ulei
  • o ceapa mare
  • 2 linguri de smantana
  • o lingura de faina
  • o lamaie
  • boia dulce
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se stinge cu o jumatate de cana de apa calduta. Se acopera si se lasa sa se inabuse, iar cand s-a patruns bine, se adauga faina, dizolvata in apa rece. Dupa ce da in clocot, se adauga smantana, sare si piper, precum si, dupa gust, ceva zeama de lamaie. Separat, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, se pune o lingurita de boia dulce si se lasa pe foc mic doua-trei minute, apoi se toarna peste tocana, fara sa se amestece.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Alte retete mancaruri recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci