1 burta de vita se spala din mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa rece. Dupa ce fierbe, prima apa se arunca si se spala din nou in apa rece. S
1 burta de vita se spala din mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa rece. Dupa ce fierbe, prima apa se arunca si se spala din nou in apa rece. Se pune la fiert apa cu sare intr-un vas care fierbe sub presiune. in apa clocotita se pune burta de vita, se inchide vasul ermetic si se fierbe cam 2 ore (altfel i-ar trebui cam 4 ore).
2 Pana cand burta se inmoaie, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Rosia se scufunda in apa fierbinte si se decojeste, se taie marunt, la fel si ardeiul gras dupa ce am indepartat cotorul.
3 Oala se raceste, se deschide, se scoate burta fiarta si se taie feliute subtiri (de grosimea unui creion)
4 Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita, se pune ceapa la amestecand continuu, apoi ardeiul, boiaua si 1 dl de apa. Se adauga burta si usturoiul, apoi se condimenteaza cu sare, piper, chimen, maghiran si se lasa la fiert aprox. ½ ora, la foc mic, sa se patrunda aromele si sa se ingroase zeama.
Alte retete recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii