Tocanita olteneasca

Tocanita olteneasca este o retete gustoasa. Contine carne de vita, carnati afumati, praz, cartofi, ardei, bulion, condimente si vin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de vita
  • 125 gr carnati afumati
  • 120 ml ulei
  • 500 gr praz
  • 1
  • 250 kg cartofi
  • 125 gr ardei gras
  • 250 gr bulion de rosii
  • 75 ml vin
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi verdeata
  • 5 bucati ardei iute

Mod de preparare

Tocanita olteneasca este o retete gustoasa. Pentru aceasta reteta de tocanita se portioneaza carnea, apoi se prajeste in grasime incins. Se scoate, iar in untura ramasa se caleste prazul feliat. Se tinge totul cu bulion si apa, se adauga carnea si se lasa la fiert. Spre sfarsitul fierberii se adauga cartofii taiati cubulete si caliti usor in ulei. Se adauga ardeiul gras, feliat, iar carnatii taiati rondele se prajesc putin in grasime incinsa. Se amesteca apoi in tocana. Se potriveste totul la gust de sare si piper, apoi se asaza deasupra rosiile decojite si verdeata. Se introduce tava in cuptor si se lasa la gratinat.


Tocanita olteneasca se serevste fierbinte, presarata cu verdeata si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc