Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 200 g suc de rosii
  • 700 g cartofi
  • 700 ml supa de pui
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.

Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas, adaugam ardei si ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin.

Adaugam vinul si lasam 1-2 min, dupa care adaugam sucul de rosii, condimentele, carnea, usturoiul zdobit, lasam 1-2 min dupa care adaugam supa de pui, lasam sa fiarba cca. 20 min.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, sosul de rosii, foile de dafin, condimentam cu sare si piper si dam la cuptorul incalzit pana ce cartofi sunt facuti.

Posibil sa mai fie nevoie de supa sau apa pentru a nu scadea sosul prea mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc