Mancaruri cu carne

Reteta Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
sufletista postat de
Postat pe: 13-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
O mancare gustoasa pe timpul rece

ingrediente

4 portii

   3 pulpe de pui
   2 catei usturoi
   3 cepe
   1 ardei verde
   1 ardei rosu
   1 ardei galben
   sare
   piper
   1/4 lingurita chilli
   1 lingurita cimbru
   ulei
   100 ml vin
   200 g suc de rosii
   700 g cartofi
   700 ml supa de pui
   2 frunze de dafin

mod de preparare

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.


Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas, adaugam ardei si ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin.


Adaugam vinul si lasam 1-2 min, dupa care adaugam sucul de rosii, condimentele, carnea, usturoiul zdobit, lasam 1-2 min dupa care adaugam supa de pui, lasam sa fiarba cca. 20 min.


Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, sosul de rosii, foile de dafin, condimentam cu sare si piper si dam la cuptorul incalzit pana ce cartofi sunt facuti.


Posibil sa mai fie nevoie de supa sau apa pentru a nu scadea sosul prea mult.
Incearca si Frigarui de miel cu salata de varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca de pui cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.