Vita usturoiata cu ardei gras verde

Margarina se pune intr-o tigaie si se topeste, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul, se calesc toate pana ceapa devine

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Vita usturoiata cu ardei gras verde

Ingrediente

  • 500 g carne vita taiata feliute subtiri
  • genul julienne
  • 1 lingura margarina
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei usturoi (ceva mai mari sau vreo 6
  • 7 mai mici)
  • taiati foarte marunt
  • 1
  • 2 lingurite de 5ml cimbru uscat sau 1
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt
  • 2 ardei grasi verzi mari taiati julienne
  • 1/4 cana vin rosu sau supa concentrata de vita
  • 2 lingurite amidon
  • 1 cana supa concentrat vita
  • sare
  • piper
  • orez fiert

Mod de preparare

Margarina se pune intr-o tigaie si se topeste, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul, se calesc toate pana ceapa devine aurie cam 3- 5 minute la foc portivit-mare.

Cand ceapa e aurie se adauga carnea si ardeiul gras, se amesteca si se lasa pe foc cam vreo 6-8 minute pana cand carnea nu mai e roz.

Se adauga vinul si se lasa focul mai mic. Acoperiti cu un capac si lasati cam 5 minute.

Intr-un castronel se amesteca cana de supa vita cu amidonul pana acesta se dizolva, se toarna peste carne se da focul din nou mai mare si se amesteca pana cand sosul s-a ingrosat. se ia de pe foc si se serveste pe orez sau pe langa, cum vreti voi.
Pofta buna!

Reteta Vita usturoiata cu ardei gras verde a fost propusa de pupacel pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Mancare cu carne de vita si Guinness,

Hamburger cu carne de vita,

Salata carne de vita si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci