Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbato
Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbatoare in doi? E foarte simplu. Aveti nevoie de carne de vitel. Poate fi antricot, cu putin os, poate fi muschi alb ori muschiulet. Le-am insirat in ordinea numerelor de pe tricou, adica plecand de la ieftin spre scump. Orice ati alege, e important sa stiti niste lucruri: carnea trebuie sa fie rozalie, nu rosu-inchis, vorbim aici despre vitel, nu despre vita matura si maturata. Apoi, carnea trebuie sa stea la temperatura camerei cel putin un ceas (dar mai bine doua) inainte de a fi pusa pe foc, pentru aclimatizare si pentru reusita mesei. Cand o puneti la foc (fie ca o puneti pe grill, in tigaia grill ori intr-o tigaie groasa, din fonta), aveti grija sa fie unsa usor suprafata de contact dintre carne si tigaie ori grill. O tineti pe foc patru minute pe o parte si patru pe cealalta, daca nu-i prea groasa. Daca aveti o bucata mai groasa de doi centimetri (pana-n doi si jumatate), prelungiti durata la sase minute. Dupa ce s-a fript carnea pe ambele parti, o luati la o parte si o tineti pe o farfurie incalzita. in tigaia in care ati fript-o (daca o faceti pe grill, puneti o tigaie pe foc si cu asta, basta), turnati un gat zdravan de vin alb si puneti o lingura de capere. Lasati sa scada vinul la jumatate, puneti o nuca de unt in tigaie si asteptati sa se topeasca. Amestecati bine, luati tigaia de pe foc, lasati-o sa se racoreasca doua minute apoi puneti in ea un galbenus, putina sare si putin piper. Amestecati bine si razuiti in sos putina coaja de lamaie (doar partea galbena).
Mai amestecati putin si turnati doua-trei linguri de sos peste carnea asezata deja pe felii de paine HapiHap prajita, pe o farfurie intinsa.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii