Un preparat delicios si parfumat ca o zi de toamna !!
Se fierb porumbeii, cu zarzavatul, spalati, lasati intregi, cu un praf de sare si legume deshidratate, in oala sub presiune. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate. Porumbeii fierti se rumenesc in ulei incins pe ambele fete.
In uleiul in care am prajit porumbeii, calim 4 linguri de faina (cam la 1 l de supa), pana ce se rumeneste faina un pic, apoi stingem cu supa turnata cate un pic, amestecand continuu cu un tel, sa evitam sa se faca faina cocoloase. Turnam supa cate un pic pana obtinem un amestec cremos, mai gros un pic decat smantana care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute, la foc mic, amestecand continuu pana capata consistenta uniei creme. Se sareaza daca mai este nevoie, se pipereaza dupa gust si se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii