Este una dintre putinele retete de la mama mea si care este delicioasa.
mod de preparare
Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.
Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungime si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn.
Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii; se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format. Sunt deliciosi.
Incearca si Clatite brasovene
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe