Mancaruri cu carne

Reteta Dovlecel umplut cu carne tocata la cuptor

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
Trifa Daliana postat de
Postat pe: 09-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este una dintre putinele retete de la mama mea si care este delicioasa.

ingrediente

8 portii

   3 dovlecei mai marisori
   200 gr de carne tocata de porc
   1 lingura de orez ( 20 gr()
   sare
   piper
   150 ge de smantana
   1 lingurita cu varf de faina
   1 ceapa mijlocie
   untdelemn
   boia

mod de preparare

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.
Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungime si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn.
Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii; se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format. Sunt deliciosi.
Incearca si Rulada de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.