Dovlecel umplut cu carne tocata la cuptor

Este una dintre putinele retete de la mama mea si care este delicioasa.

Portii
8
Complexitate
medie
Dovlecel umplut cu carne tocata la cuptor

Ingrediente

  • 3 dovlecei mai marisori
  • 200 gr de carne tocata de porc
  • 1 lingura de orez ( 20 gr()
  • sare
  • piper
  • 150 ge de smantana
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 1 ceapa mijlocie
  • untdelemn
  • boia

Mod de preparare

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.

Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungime si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn.

Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii; se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format. Sunt deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc