Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala.
Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.
Bibanul in saramura se serveste rece cu mamaliga.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii