Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala.
Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.
Bibanul in saramura se serveste rece cu mamaliga.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii