File de biban de mare cu guacamole

• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta • asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
File de biban de mare cu guacamole

Ingrediente

  • biban de mare - 1 buc
  • ulei cu aroma de trufe albe - 1/2 lingurita
  • lamaie - 2 rondele
  • capere - 78 buc
  • unt - 25 g
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • vin alb dulce - 1 lingura
  • rozmarin - 1 crenguta
  • sare si piper alb dupa gust
  • Ingrediente pentru guacamole:
  • avocado - 1 buc (copt, moale la atingere)
  • suc de lime - 1 lingurita
  • usturoi - 1 catel
  • chimion - 1/2 varf de cutit
  • ceapa salota - 1/2 buc
  • rosii prunisoare - 1 buc
  • coriandru proaspat - 1/4 legatura
  • ceapa rosie - 1/2 buc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidati intr-o punga de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lamaie si crenguta de rozmarin
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60 ⁰C si lasati cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• incingeti o tigaie bine si adaugati uleiul de floarea-soarelui
• scoateti file-urile de biban si lasati-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crispy
• stingeti cu lingura de vin alb dulce
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si tocati-l cu un tocator de lemn.
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosia si usturoiul
• amestecati-le cu avocado tocat (folosind o lingura de lemn) si adaugati zeama de lime, chimion, sare si piper dupa gust.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise