Mancaruri cu peste

Reteta File de biban de mare cu guacamole

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii (Reteta Video)"
 

• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l

ingrediente

1 portii

   biban de mare - 1 buc
   ulei cu aroma de trufe albe - 1/2 lingurita
   lamaie - 2 rondele
   capere - 78 buc
   unt - 25 g
   ulei de floareasoarelui - 1 lingura
   vin alb dulce - 1 lingura
   rozmarin - 1 crenguta
   sare si piper alb dupa gust
Ingrediente pentru guacamole:
   avocado - 1 buc (copt, moale la atingere)
   suc de lime - 1 lingurita
   usturoi - 1 catel
   chimion - 1/2 varf de cutit
   ceapa salota - 1/2 buc
   rosii prunisoare - 1 buc
   coriandru proaspat - 1/4 legatura
   ceapa rosie - 1/2 buc
   sare si piper dupa gust

mod de preparare


• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta
• asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l cu ulei de trufe
• cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver, vidati intr-o punga de vidare Foodsaver untul, caperele, rondelele de lamaie si crenguta de rozmarin
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60 ⁰C si lasati cele 2 file-uri acolo timp de 20 de minute
• incingeti o tigaie bine si adaugati uleiul de floarea-soarelui
• scoateti file-urile de biban si lasati-le cca. 20 de secunde pe partea cu pielea pentru a o face crispy
• stingeti cu lingura de vin alb dulce
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati miezul cu o lingura de lemn si tocati-l cu un tocator de lemn.
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosia si usturoiul
• amestecati-le cu avocado tocat (folosind o lingura de lemn) si adaugati zeama de lime, chimion, sare si piper dupa gust.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 
Incearca si Platica cu rozmarin si sos de telina
Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban de mare cu guacamole" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.