Mancaruri cu peste

Reteta File de salau cu sos de capere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Bucatile de salau se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rec

ingrediente

   800 gr file de salau
   1 borcan de capere
   sare
   piper boabe negru si rosu
   cimbru
   4 rosii
   2 ardei capia
   50 gr unt
   1 ardei iute
   salata verde
   3-4 linguri ulei de masline
   2 lamai verzi
   1 legatura patrunjel
   2-3 fire de ceapa
   2 fire usturoi

mod de preparare

Bucatile de salau se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece cateva minute. Separat, se curata si se spala ardeii si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untul topit amestecat cu uleiul de masline. Se inabusa acteva minute si se adauga caperele de la borcan. Se condimenteaza cu sare si piper boabe, dupa gust si se baga cateva minute la cuptor. Se curata salata, se spala si se lasa la scurs. Se incinge gratarul si se pune fileul de salau la rumenit 4-5 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-a patruns, se aseaza pe un platou, se garniseste cu sosul de capere si se orneaza cu felii de lamaie pe toata suprafata.
Se serveste cu salata verde si rosii.



Alte retete:



Tocanita de pui

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac
Incearca si Stiuca fiarta umpluta
Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau cu sos de capere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.