Mancaruri cu peste

Reteta File de salau rasol

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru file de salau rasol pestele se portioneaza si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   filé de salau - 700 g
   vin alb - 50 ml
   ceapa - 50 g
   unt - 70 g
   faina - 70 g
   oua - 1 galbenus
   lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru file de salau rasol pestele se portioneaza si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala, se taie sferturi si i se extrage sucul. Faina se cerne. Fileurile de salau se fierb in apa cu sare si ceapa. in untul incalzit se adauga faina dizolvata in zeama in care a fiert pestele, se completeaza cu restul de zeama si se fierbe 10 minute. Catre sfarsitul fierberii, se adauga galbenusul de ou, sare, vin, suc de lamaie. Cand sosul este gata, se strecoara peste felurile de peste aranjate pe platou.




Fileul de salau rasol se serveste cald, cu sos de vin si garnitura de cartofi.


Incearca si Chiftele delicioase de peste
Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau rasol" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.