Mancaruri cu peste

Reteta Frigarui de unditar cu rozmarin, pancetta si paine

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Taiati pestele in cubulete cu latura de 2,5 cm puneti-l intr-un castron, impreuna cu ciab

ingrediente

   455 g unditar sau orice alt peste alb carnos (partea dinspre coada
   curatata)
   1 ciabatta decojita
   4 crengute proaspete de rozmarin
   de 25 cm lungime
   1 catel de usturoi
   decojit
   ulei de masline extravirgin
   sare de mare si piper negru proaspat macinat
   12 felii subtiri de pancetta sau bacon afumat cu striuri
   1-2 linguri de otet balsamic

mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Taiati pestele in cubulete cu latura de 2,5 cm puneti-l intr-un castron, impreuna cu ciabatta rupta in bucati de aceeasi dimensiune. Dupa ce separati partea din varf a tulpinilor de rozmarin (5 cm), culegeti frunzele de pe tulpinile ramase. Intr-un mojar, puneti frunzele si zdrobiti-le impreuna cu usturoiul. Apoi amestecati in mojar si 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin. Turnati compozitia in castron, peste peste si paine, si amestecati din nou.


Infigeti ingredientele in 4 suporturi. Taiati oblic capetele de sus ale tulpinilor de rozmarin, pentru a le ascuti. Infigeti intai o bucata de peste, apoi una de paine si repetati, pana cand aveti cate 3 bucati de peste si alte 3 de paine pe fiecare frigaruie. Asezonati usor. Apoi rulati 3 felii de pancetta in jurul fiecarei frigarui, in spirala, fixandu-le in jurul painii si al pestelui. Puneti frigaruile intr-o tava, turnati uleiul ramas si presarati varfurile de rozmarin separate initial, apoi coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand painea devine crocanta si aurie. Stropiti bucatile de peste cu putin otet balsamic, apoi cu putin ulei de masline si cu sosul din tava.
Serviti simplu, cu o salata buna.





Alte retete recomandate:


Pastrama de oaie


Varza cu carne


Tocana cu orez si legume
Incearca si Pastrav cu usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de unditar cu rozmarin, pancetta si paine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.