Marinata cu stavrid

Pentru marinata cu stavrid pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Ceapa, morcovii si telina radacina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • stavrid cu cap - 1 kg
  • ulei - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • foi de dafin - 2 frunze
  • pasta de tomate - 100 g
  • otet - 15 ml
  • vin alb - 50 ml
  • lamaie - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru marinata cu stavrid pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Ceapa, morcovii si telina radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in apa. Lamaia se spala si se taie felii. Pestele se sareaza, se pipereaza si se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si 50 ml apa si se inabusa la cuptor cca 10 minute. Separat, se inabusa morcovii, ceapa si telina in 50 ml ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata si pasta de tomate diluata, otet, sare, foi de dafin, apa necesara si se fierb cca 15 minute. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Sosul obtinut se toarna peste peste, impreuna cu vin si 1 din legatura de patrunjel verde. Preparatul se introduce la cuptor cca 10 minute.

Marinata cu stavrid se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra si rondele de lamaie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci