Peste a la grec

Pestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 750 gr rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 250 gr spanac
  • 250 gr macris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga apoi rosiile taiate marunt, spanacul si macrisul spalate si tocate marunt de asemenea. Se adauga ceapa verde maruntita si se lasa pe foc pana se inmoaie bine. Se presara verdeata tocata, piper, sare si se toarna 2 pahare de apa. Se lasa la fiert si se introduce peste legume pestele dupa care se acopera vasul si se lasa pe foc mic pana ce pestele s-a fiert iar sosul are o consistenta mai groasa.


Se serveste cald, cu felii de lamaie.

Alte retete:

Pastrav la cuptor

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci