Peste a la grec

Pestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 750 gr rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 250 gr spanac
  • 250 gr macris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga apoi rosiile taiate marunt, spanacul si macrisul spalate si tocate marunt de asemenea. Se adauga ceapa verde maruntita si se lasa pe foc pana se inmoaie bine. Se presara verdeata tocata, piper, sare si se toarna 2 pahare de apa. Se lasa la fiert si se introduce peste legume pestele dupa care se acopera vasul si se lasa pe foc mic pana ce pestele s-a fiert iar sosul are o consistenta mai groasa.


Se serveste cald, cu felii de lamaie.

Alte retete:

Pastrav la cuptor

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Punch de Halloween
Bucataras.RO

Punch de Halloween

Cu un punch cred ca este cea mai sigura si usoara varianta de a incepe o petrecere acasa, astazi voi prepara un Halloween...

Punch de Halloween
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!