Somn cu ciuperci si sos de smantana

Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200g/100 g
  • filé de somn - 700 g
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 250 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 250 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci din conserva, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Ouale se spala, se fierb de consistenta tare, se curata de coaja si se taie sferturi. Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in 200 ml ulei. Bucatile de peste prajit se aseaza pe o tava unsa cu ulei; deasupra se toarna sos de smantana, se adauga ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare (cca 10 minute).

Somnul cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald, cu diferite garnituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc