retete de vara
Bucatile de peste le spalam, le stergem cu un prosop de hartie.
Intr-un bol adaugam condimente, ulei de masline, usturoiul zdrobit, amestecam si condimentem peste, acoperim si dam deoparte cat timp curatam cartofii.
Cartofii ii curatam, ii taiem in 4-6 si ii spalam.
Intr-o tigaie adaugam ulei de masline, sosul de rosii, 1 cana de apa, cartofii si amestecam (cartofi sa fie acoperiti cu apa) condimentele, foaie de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand apa a scazut si cartofiisunt fierti, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecam si lasam inca 2-3 min, oprim focul si la final adaugam patrunjel verde.
Intre timp, pe fiecare felie de jambon adaugam cate o bucata de somn, o impachetam si prajim in ulei de masline pe ambele parti.
Servim cartofi cu peste alaturi de o salata verde sau cu mujdei.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii