Pentru aceasta retete aveti nevoie de somon, sare, piper, lamaie, orez, apa, sofran, unt, smantana, verdeata si ulei.
Somon la gratar cu orez se prepara asa: se pune orezul la fiert in apa cu sare, unt, ulei si sofran, cca 30 de minute, dupa care se baga in cuptorul cald. Separat, se taie somonul afumat cubulete, usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si mararul tocat. Se acreste cu putina lamaie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se spala somonul in apa rece, se lasa la scurs, se condimenteaza, apoi se pune pe gratarul incins si se lasa la rumenit pe ambele parti.
Somonul se servestec u garnitura de orez si sosul de smantana cu somon.
Alte retete culinare:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii