Somon la gratar cu orez

Pentru aceasta retete aveti nevoie de somon, sare, piper, lamaie, orez, apa, sofran, unt, smantana, verdeata si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 medalioane de somon
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • Pentru garnitura de orez:
  • 300 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1 lingurita sofran
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite ulei
  • Pentru sosul alb:
  • 200 gr smantana
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 gr somon afumat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Somon la gratar cu orez se prepara asa: se pune orezul la fiert in apa cu sare, unt, ulei si sofran, cca 30 de minute, dupa care se baga in cuptorul cald. Separat, se taie somonul afumat cubulete, usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si mararul tocat. Se acreste cu putina lamaie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se spala somonul in apa rece, se lasa la scurs, se condimenteaza, apoi se pune pe gratarul incins si se lasa la rumenit pe ambele parti.


Somonul se servestec u garnitura de orez si sosul de smantana cu somon.

Alte retete culinare:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori