Mancaruri fara carne

Reteta Ochiuri romanesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
AnaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Ochiuri romanesti, o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru mic dejun.

ingrediente

   4 oua
   30 g unt
   patrunjel
   o lingura de sare
   doua linguri de otet

mod de preparare

Ochiurile romanesti se fac asa: intr-o cratita de 2 litri se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si 2 linguri otet. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai unul doua minute pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Se scot cu spumiera scurse bine de apa. Se aseaza pe o farfurie, iar deasupra se pot pune bucatele de unt si patrunjel taiat marunt.


Ochiurile romanesti se sservesc imediat, fierbinti.

Incearca si Mamaliga cu sos de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri romanesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.