Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se caleste in continuare amestecand mereu, cateva minute, dupa care se adauga 600 ml apa fierbinte. Se pune o lingurita de sare si se fierbe sub capac la foc mic, folosind si un aparator pentru ochiul de gaz, pentru a nu se prinde. Conform retetei originale, se adauga si leustean proaspat, sau un sfert de lingurita leustean uscat macinat. Daca nu e destul de moale, mai punem putina apa fierbinte si continuam sa fierbem. Cand s-a inmuiat bine, luam capacul si fierbem fara capac o perioada, ca sa nu iasa lipicios.
Se serveste cald, cu legume fierte in abur. Se pastreaza in frigider.
Alte retete mancare recomandate
Legume la cuptor
Mancare de mazare
Dovlecei umpluti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii