Mancaruri fara carne

Reteta Terci de mei

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se

ingrediente

   O ceapa mica
   ulei pentru calit
   300 g mei decorticat
   sare

mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa calita. Se caleste in continuare amestecand mereu, cateva minute, dupa care se adauga 600 ml apa fierbinte. Se pune o lingurita de sare si se fierbe sub capac la foc mic, folosind si un aparator pentru ochiul de gaz, pentru a nu se prinde. Conform retetei originale, se adauga si leustean proaspat, sau un sfert de lingurita leustean uscat macinat. Daca nu e destul de moale, mai punem putina apa fierbinte si continuam sa fierbem. Cand s-a inmuiat bine, luam capacul si fierbem fara capac o perioada, ca sa nu iasa lipicios.
Se serveste cald, cu legume fierte in abur. Se pastreaza in frigider.



Alte retete mancare recomandate



Legume la cuptor

Mancare de mazare

Dovlecei umpluti
Incearca si Spaghete cu busuioc si sos de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de mei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.