Ciuperci cu mamaliguta de gris

Ciupercile cu mamaliguta de gris sunt un preparat foarte gustos. Mai aveti nevoie de malai, lapte, alune, ulei, unt si parmezan pentru aceasta mancare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci pleurotus
  • 20 gr gris
  • 150 gr malai
  • 500 ml supa de pui
  • 100 gr alune
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 100 gr parmezan
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciuperci cu mamaliguta de gris se prepara astfel: se curate ciupercile, apoi se taie in bucati mari, care se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga apoi alunele sfaramate, sare, piper si se lasa pe foc mic 2-3 minute. Separat, se amesteca laptele impreuna cu supa de pui, la foc, apoi, cand incepe sa fiarba, se toarna grisul, in ploaie. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase, se adauga patrunjelul tocat si 50 gr parmezan ras. Se adauga untulul si sarea cand mamaliga este aproape fiarta.


Mamaliga se serveste fierbinte cu ciupercile si parmezanul ras.

Alte retete:

Ciuperci la cuptor

Cartofi la cuptor

Papanasi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci