Nachos sanatosi, fara prajire

Nachos la cuptor cu sos salsa

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de faina de porumb
  • 50 g de faina alba
  • 2 lingurite de ulei
  • ½ lingurita de paprika afumata
  • ½ lingurita de oregano
  • 100 g de apa calduta
  • sare dupa gust
  • Pentru salsa:
  • 5 rosii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 4-5 fire de coriandru proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare

Cerne ambele tipuri de faina intr-un bol. Adauga deasupra uleiul, paprika afumata, oregano si sare. Pune apa calduta si amesteca bine. Framanta totul usor. Pudreaza putin aluatul cu faina si intinde-l intre doua bucati de hartie de copt pentru a evita ruperea sa. Taie triunghiuri si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Inteapa-le cu o furculita pentru a evita cresterea in exces. Pune-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pana ce vezi ca se rumenesc. Odata ce s-au rumenit scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Pune rosiile, ardeiul iute si usturoiul intr-o tava cu hartie de copt. Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au gatit. Pune-le intr-un castron incapator si acopera-l cu folie de plastic. Lasa-le cca 10 min acolo ca sa le poti curata mai usor.


Curata legumele coapte si pune-le intr-un blender cu tocator. Pune deasupra putin ulei de masline, zahar, sare si piper. Toaca-le putin, nu foarte marunt. Pune apoi totul intr-o sita, deasupra unui castron si strecoara sucul format. Rastoarna legumele din sita intr-un alt castron. Toaca ceapa si coriandrul marunt si pune-le si pe-acestea peste. Adauga si chimionul si amesteca bine.


Lasa sosul sa se raceasca si serveste-l impreuna cu nachos – sunt extrem de crocanti si unde mai pui ca nu sunt prajiti in ulei ! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!