Papara cu mamaliga

Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se curata de pielita si sem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 400 gr branza
  • mamaliguta pripita
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • smantana

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se curata de pielita si seminte, se taie sferturi, se pun peste ceapa si se lasa sa fiarba bine impreuna pana scade toata zeama si se rumenesc usor. Se face mamaliguta din malai, apa si putina sare, bine fiarta si bine amestecata. Intr-un vas bine uns cu unt se pune un strat de mamaliguta, bucatele de unt si sosul de rosii cu ceapa, un alt strat subtire de mamaliga si branza in strat gros, apoi bucatele de unt si din nou mamaliga. Se pune apoi vasul in cuptor sa se coaca.


Se serveste cu smantana.

Alte retete:

Galuste cu prune Ardei umpluti Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc