Mancaruri fara carne

VIDEOReteta de Oua romanesti - video

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 05m 
gatire reteta 5m 
admin postat de
Postat pe: 03-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)

ingrediente

1 portii

   3 oua mari
   1 lingura de otet
   2 fire de ceapa verde
   2 litri de apa fiarta
   putin ulei de masline
   sare dupa gust

mod de preparare

Pune apa cu sarea la fiert.

In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.

Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.

Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.

Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.

Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.

Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.

Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.
Incearca si Piure de spanac cu Miez de Lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Oua romanesti - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.